In 1998 kochten Marco en Hetty van Aart, een tuinbouwbedrijf aan de Rithsestraat 174. Het idee was om er asperges te gaan telen. Inmiddels is deze passie uitgegroeid tot één van de bekendste aspergetelers van Breda en omstreken.

Marco is verantwoordelijk voor de aspergeteelt, het reilen en zeilen op het land en de aanvoer van de asperges naar de veiling en de winkel. Hetty regelt de organisatie van de winkel, de inkoop van allerlei neven producten en de gehele administratie. Natuurlijk is zij naast Marco ook vaak op het land te vinden als er na sluitingstijd nog extra asperges gestoken moeten worden.

 

Als de kinderen van Marco en Hetty vrij zijn van school en/of hun werk, helpen zij mee in het bedrijf. Iris ondersteunt haar moeder in de winkel en is erg handig met allerlei computerzaken. Luuk is vaak bij zijn vader op het land te vinden en lijkt de opvolger in spé.

 

Asperges van de Rith kan met recht dus een familiebedrijf genoemd worden.

Brigitte

"Heerlijk asperges en ze worden zeer goed geschild"

Brigitte


7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.