Zondag 16 juni vieren we feest!

 

Op de 3e zondag van juni wordt er in Nederland altijd Vaderdag gevierd. Waarom? Om onze vaders te eren voor wat zij allemaal voor hun kinderen doen en hen eens lekker te verwennen. De datum is niet in alle landen hetzelfde. In andere Europese landen zoals in een groot deel van België, Oostenrijk, Italië, Portugal en Spanje vieren ze Vaderdag op de 2e zondag in juni.

 

Bij Asperges van de Rith zijn we met Vaderdag gewoon open en hebben nog overheerlijke asperges, ham, aardappeltjes, eieren en aardbeien. Je kunt jouw vader dus trakteren op een mooi aspergediner.

 

 

Wist je dat je asperges kunt invriezen?

 

Als je ook buiten het aspergeseizoen asperges wilt eten, adviseren wij de asperges in te vriezen. Schil de asperges en vries ze per portie in. Blancheren is vooraf echt niet nodig. De asperges zijn in de diepvries maximaal 6 maanden houdbaar. Als ze ingevroren zijn, kun je ze direct uit de vriezer in een pan met heet water leggen en koken. De bereidingstijd is circa 10 minuten. 5 minuten koken en 5 minuten nagaren.

 

 

Asperges hebben graag een zonnetje

 

Het is lang geleden dat we zo’n vreemd seizoen hebben gehad. Heel veel regen en kou teisterde onze aspergevelden. Een asperge houdt van wat warmer weer en een zonnetje om goed te groeien. Gelukkig hebben we tot dus ver een goede kwaliteit asperges van ons land kunnen steken, maar de opbrengst per hectare was en is hierdoor stukken minder. 

 

Veel mensen denken dat de prijzen aan het einde van het seizoen altijd zakken, maar dat is echt afhankelijk van het weer. Op dit moment is de vraag hoog en het aanbod stukken minder, waardoor de prijzen op de veiling erg hoog zijn. Bij Asperges van de Rith hebben we de prijzen gelijk kunnen houden met die van vorig jaar. Wij moeten echter wel meer moeite doen om de asperges te vinden en te steken. Er zijn aspergetelers die hierdoor zelfs 1-2 weken eerder dicht gaan.

 

Bij Asperges van de Rith hebben we besloten om gewoon tot en met zaterdag 29 juni open te blijven. Wil je verzekerd zijn van asperges en nog een maaltje in de diepvries leggen, bestel ze dan op tijd. Je weet dan zeker dat we ze nog hebben.

 

 

Zaterdag 29 juni is onze allerlaatste steekdag 

 

Op zaterdag ochtend 29 juni worden voor het laatst onze asperges gestoken, gesorteerd en naar onze boerderijwinkel gebracht. We sluiten die dag onze deuren als de allerlaatste asperges verkocht zijn. Wees dus op tijd of nog beter kom in de week vooraf, zodat je niet teleurgesteld bent naast onze asperges te grijpen.

 

 

Asperges zijn te bestellen via ons bestelformulier

 

Ben je bekend met ons bestelformulier? Op onze website kun je hem vinden. Je kunt hier de gewenste hoeveelheid asperges opgeven en de dag dat je ze komt ophalen. Wij zetten je bestelling dan voor je klaar. Wel zo makkelijk. Link bestelformulier

 

 

Wij wensen alle vaders in Nederland een fantastische Vaderdag toe. 

 

Wacht niet te lang meer om bij ons langs te komen. We zijn nog een kleine 3 weken geopend.

 

Familie van Aart en medewerkers


11 juni 2024

bekijk alle berichten
Zondag 16 juni vieren we feest en wist je dat je asperges kunt invriezen? - juni 2024

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.