Witte asperges op Vlaamse wijze
Ingrediënten
1 kg asperges
Boerenboter
150 gram beenham
Snuf zout
Nootmuskaat
4 eieren
Peterselie, gewassen, goed gedroogd, zeer fijn gehakt
Bereidingswijze
Schil de asperges. Kook ze 5 minuten in licht gezouten water. Laat ze 7 minuten rusten in de pan en schep ze er daarna voorzichtig uit als ze gaar zijn.
Smelt intussen boter in een pannetje. Kook de eieren, pel ze en halveer ze. Schik de ham op de 2 borden en leg de asperges ernaast. Rasp er nootmuskaat over en giet een scheutje gesmolten boter over de asperges. Leg de halve eitjes erbij. Bestrooi de asperges met peterselie. Serveer de rest van de boter apart.
Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons