Witte asperges met kip en hazelnoten

Hoofdgerecht 4 personen personen

Ingrediënten

  • 4 eieren gekookt en gehalveerd

  • 1 kg witte asperges geschild

  • 150 gram veldsla

  • 4 kleine kipfilets van 100 gr per stuk

  • 2 eetl. olijfolie

  • 50 gram hazelnootjes geroosterd en gehakt

  • 50 gram feta verkruimeld

 

Hollandaise saus

  • 110 gram ongezouten roomboter 

  • 3 eidooiers

  • Sap van 1/2 citroen

  • 1 eetl. peterselie fijngehakt

  • Peper en zout

Witte asperges met kip en hazelnoten

Bereidingswijze

Zet water op en kook vier eieren. Kook de asperges voor ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges). Schep ze met een schuimspaan uit het kookwater (bewaar wat van het kookwater) en leg ze even apart terwijl je het bord opmaakt.

 

Maak de saus door de boter te smelten in een kleine steelpan. Ondertussen klop je de eidooiers met de peterselie, citroen en peper en zout luchtig en romig in de keukenmachine. Voeg nu de gesmolten boter in een dun straaltje toe terwijl je de machine rustig laat draaien. 

 

Bak de kipfilets gaar en goudbruin in olijfolie.

 

Maak de veldsla aan met een kwart van de dressing en verdeel dit over de borden. Leg de asperges op de veldsla en schenk de rest van de dressing erover. Verkruimel de feta over de saus en strooi de gehakte hazelnootjes erover. Serveer de kipfilet naast de asperges met de doorgesneden eitjes.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.