Tagliatelle en tagliatelle van witte asperges
Ingrediënten
24 dikke asperges
Olijfolie, extra vergine
2-3 tenen fijngehakte knoflook
Citroensap van ½ - 1 citroen
1 - 1½ dl room
Handje gehakte muntblaadjes
100 gram rauwe ham in repen gesneden
Witte peper
Zeezout
2 rijpe ontvelde en ontpitte tomaten in blokjes
400 gram tagliatelle
Vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd ook de koppen er af en bewaar deze. Was de schillen.
Breng water aan de kook met zeezout en de gewassen schillen en laat circa 20 minuten trekken. Verwijder de schillen. Je houdt nu aspergebouillon over. Breng de aspergekoppen met deze bouillon aan de kook, zet het vuur af en laat zo staan.
Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd m.b.v. een goede (kaas)schaaf lange tagliatelle van de stelen van de asperges. Verwarm (niet te heet) enkele eetlepels olijfolie. Laat de fijngehakte knoflook hierin zweten. Voeg na enkele minuten de aspergerepen toe en roerbak op een laag vuur gedurende enkele minuten. Voeg iets citroensap toe en na 1 minuut de room en laat dit alles even pruttelen. Voeg de gehakte munt en reepjes rauwe ham toe en maak op smaak met peper en zout.
Terwijl je de tagliatelle al dente kookt, houd je het bovenstaand mengsel warm. Op het laatst meng je de aspergekoppen en de tomaatblokjes erdoor.
Schep de pasta in de voorverwarmde borden en verdeel de saus erover. Rasp er aan tafel nog wat Parmezaanse kaas over
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons