Salade met asperge frittatas
Ingrediënten
500 gram witte asperges
1 teen knoflook
2 eetl. olijfolie
55 gram amandelschaafsel
50 gram Panko (Japans paneermeel)
100 gram Parmezaanse kaas
50 gram semi zongedroogde tomaten
7 eieren
1 eetl. bloem
Benodigdheden
Muffinvorm met 12 holtes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 minuten in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.
Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf. Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten. Ze zijn heerlijk als hapje of met een groene salade met wat cherry tomaten en een vinaigrette.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons