Salade met asperge frittatas

Hapje / Voorgerecht 12 stuks / 6 personen

Ingrediënten

500 gram witte asperges

1 teen knoflook

2 eetl. olijfolie

55 gram amandelschaafsel

100 gram Parmezaanse kaas

50 gram semi zongedroogde tomaten

7 eieren

1 eetl. bloem

 

Benodigdheden

Muffinvorm met 12 holtes

Salade met asperge frittatas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 minuten in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.

 

Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf. Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. 

 

Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten. Ze zijn heerlijk als hapje of met een groene salade met wat cherry tomaten en een vinaigrette.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.