Risotto met witte asperges, citroen en peterselie
Ingrediënten
500 gram witte asperges
2 eetl. milde olijfolie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
250 gram risotto rijst
150 ml droge witte wijn
1 liter bouillon (van 2 tuinkruiden bouillonblokjes)
1 bosje bladpeterselie
Zwarte peper
½ biologische citroen
Geroosterde en grof gehakte hazelnoten
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd een klein stukje van de achterzijde af. Doe de asperges, samen met de schillen en kontjes in een ruime pan en overgiet met koud water totdat alles onder staat. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook gedurende 15 minuten, draai het vuur uit en laat met de deksel op de pan 20 minuten staan.
Begin ondertussen aan de risotto: verwarm de olijfolie in een ruime pan en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui in de olie en voeg na 3 minuten de knoflook toe. Voeg wanneer beiden glazig zijn de risotto rijst toe en roer goed. De risotto moet bakken en alle korreltjes moeten glanzen.
Draai het vuur laag en blus de risotto af met de witte wijn. Laat de rijst de wijn opnemen en voeg wanneer de korrels droog beginnen te worden een flinke soeplepel van de bouillon toe. Laat onder continue roeren de rijst de bouillon opnemen en voeg pas weer een volgende soeplepel bouillon toe wanneer de rijst alles heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
Haal de asperges uit het water, snijd in diagonale stukjes en voeg ze toe aan de risotto. Hak de peterselie fijn. Proef en breng de risotto op smaak met zwarte peper, peterselie, een beetje citroenrasp en -sap. Strooi er als laatste wat grof gehakte, geroosterde hazelnoten overheen.
Heerlijk met een stukje vis zoals zalm.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons