Hartige aspergetaart met blauwaderkaas
Ingrediënten
5 plakjes diepvries filodeeg
1 kg witte asperges
3 bosuien
100 gram cambozola blauwaderkaas
100 ml verse slagroom
3 middelgrote eieren
Peper en zout
Boter
1 eetlepel traditionele olijfolie
Bereidingswijze
Laat het deeg ontdooien en leg deze onder een natte theedoek om uitdroging te voorkomen. Snijd de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, rondom. Breng een ruime pan met zout aan de kook en kook de asperges 5 minuten.
Snijd de bosui in ringetjes en de kaas in blokjes. Meng de slagroom, kaas, eieren en bosui in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de ovenschaal in, bekleed deze met 1 vel filodeeg en bestrijk het deeg dun met olie. Herhaal dit met de overgebleven vellen flodeeg en leg ze er overheen. Leg de asperges met de kopjes om en om op het filodeeg en schenk het kaasmengsel erover. Bak de aspergetaart in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Deze taart is heerlijk met een salade.
Benodigdheden; ovenschaal (van 20 x 25 cm) en een kwastje
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons