Caesar salade met asperges

Voorgerecht 4 personen

Ingrediënten

500 gram asperges

4 eieren

2 kropje baby Romaine sla

1 citroen

10 ansjovisfilets in olijfolie

2 eetl. mayonaise

1 theel. Dijonmosterd

50 ml extra vierge olijfolie

Zout en peper

20 gram salade croutons 

45 gram zelf geraspt Parmigiano

Caesar salade met asperges

Bereidingswijze

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook ze 8 minuten in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 minuten bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.

 

Haal de blaadjes van de kropjes Romaine sla los, snijd ze in lange repen en verdeel ze over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd 1/5 van de ansjovis heel fijn.

 

Klop de mayonaise met 2 eetlepels citroensap, de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

 

Verdeel de asperges, de eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, de croutons en de vers geraspte kaas over de sla.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.