Caesar salade met asperges
Ingrediënten
500 gram asperges
4 eieren
2 kropje baby Romaine sla
1 citroen
10 ansjovisfilets in olijfolie
2 eetl. mayonaise
1 theel. Dijonmosterd
50 ml extra vierge olijfolie
Zout en peper
20 gram salade croutons
45 gram zelf geraspt Parmigiano
Bereidingswijze
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd 2 cm van de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook ze 8 minuten in ruim water met eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 7 minuten bijna hard. Giet de asperges af. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer overlangs.
Haal de blaadjes van de kropjes Romaine sla los, snijd ze in lange repen en verdeel ze over een platte schaal. Pers de citroen uit. Snijd 1/5 van de ansjovis heel fijn.
Klop de mayonaise met 2 eetlepels citroensap, de fijngesneden ansjovis en de mosterd met een garde los in een kom. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Verdeel de asperges, de eieren, de rest van de ansjovisfilets, de dressing, de croutons en de vers geraspte kaas over de sla.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons