Aspergesoep van de mama van Dora
Ingrediënten
Aspergeschillen
1 liter water
Klont boter
2 gesnipperde uien
100 gram boter
100 gram bloem
Kippenbouillon tabletten naar smaak
Peper, zout
Nootmuskaat
Koksroom
Aspergekopjes
Reepjes ham
Peterselie
Bereidingswijze
Kook de aspergeschillen 30 minuten met wat zout in 1 liter water. Giet de schillen af, maar vang het vocht op in een aparte pan.
Smelt de klont boter en fruit hierin de gesnipperde uien. Smelt in een andere pan de 100 gram boter en voeg de bloem toe. Roer goed door. Het bloemmengsel mag niet bruin worden. Giet voorzichtig het aspergevocht toe en maak de roux af tot de gewenste soepdikte. Maak de roux op smaak met wat boullion tabletten, peper, zout en nootmuskaat. Net voor het opdienen voeg je nog wat room toe en gaar je enkele minuten de aspergekopjes mee in de soep.
Leg in elk soepkop wat ham of garnaaltjes en/of zalm en schenk hier de warme soep over. Maak de soep af met wat room en verse peterselie.
Dit recept is ook lekker met Hollandse garnaaltjes of stukjes gerookte zalm. Kies dan voor visbouillontabletten i.p.v. kippenbouillon tabletten.
Dit recept is ons toegestuurd door Marion Lambers. ZIj kreeg dit recept van de moeder van haar goede vriendin Door (Dora) en heeft mooie jeugdherinneringen aan haar.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons