Aspergesoep van de mama van Dora

Soep 4 personen

Ingrediënten

Aspergeschillen

1 liter water

Klont boter

2 gesnipperde uien

100 gram boter

100 gram bloem

Kippenbouillon tabletten naar smaak

Peper, zout

Nootmuskaat

Koksroom

Aspergekopjes

Reepjes ham

Peterselie

Aspergesoep van de mama van Dora

Bereidingswijze

Kook de aspergeschillen 30 minuten met wat zout in 1 liter water. Giet de schillen af, maar vang het vocht op in een aparte pan.

Smelt de klont boter en fruit hierin de gesnipperde uien. Smelt in een andere pan de 100 gram boter en voeg de bloem toe. Roer goed door. Het bloemmengsel mag niet bruin worden. Giet voorzichtig het aspergevocht toe en maak de roux af tot de gewenste soepdikte. Maak de roux op smaak met wat boullion tabletten, peper, zout en nootmuskaat. Net voor het opdienen voeg je nog wat room toe en gaar je enkele minuten de aspergekopjes mee in de soep. 

 

Leg in elk soepkop wat ham of garnaaltjes en/of zalm en schenk hier de warme soep over. Maak de soep af met wat room en verse peterselie.

 

Dit recept is ook lekker met Hollandse garnaaltjes of stukjes gerookte zalm. Kies dan voor visbouillontabletten i.p.v. kippenbouillon tabletten.

 

Dit recept is ons toegestuurd door Marion Lambers. ZIj kreeg dit recept van de moeder van haar goede vriendin Door (Dora) en heeft mooie jeugdherinneringen aan haar.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.