Aspergesoep

Soep 4 personen

Ingrediënten

400-500 gram geschilde asperges (schillen bewaren)

600 ml aspergevocht (zie hieronder)

40 gram boter

40 gram bloem

Bouillonblokjes 1 of 2 afhankelijk van welke soort, gebruik voor 1 liter (groenten of kippenbouillon)

250 ml kookroom

Vers gehakte peterselie

 

Optioneel; fijngesneden (been) ham en een hardgekookt eitje in reepje

Aspergesoep

Bereidingswijze

Schil je asperges en snijd 1-2 cm van de uiteinden van de asperges af. Doe de schillen samen met de afgesneden stukjes in een pan en doe er water op zodat de schillen net onder water staan. Doe een deksel op de pan en beng het aan de kook. Zodra het vocht kookt zet je het vuur uit en laat je het minimaal nog een uur staan (langer mag ook of maak het al een dag van tevoren).

 

Voor gebruik zeef je de schillen eruit en dit aspergevocht gebruik je in onderstaand recept.

 

Snijd de asperges in kleine stukjes van ongeveer 2-3 cm en zet deze op met wat water en zout. Breng het water aan de kook en zet daarna het vuur zacht. Laat enkele minuutjes doorkoken en zet dan het vuur uit. Neem nu een soeppan en smelt hierin de boter. Voeg dan de bloem toe en roer met een spatel goed door elkaar. Laat de massa langzaam garen door de pan op het vuur te houden en de massa met de spatel in beweging te houden, de bloem “gaart” nu, dit mengsel bindt de soep straks. Voeg nu een scheut van de afgekoelde aspergevocht toe en roer met een garde door elkaar tot je een gladde massa hebt. Voeg nu de rest van het vocht toe samen met de bouillonblokje(s) en breng al roerend aan de kook.

Voeg dan de room toe en verwarm goed mee. Voeg als laatste de stukjes asperge toe en laat even door verwarmen. Verdeel de soep over de borden en strooi er wat verse gehakte peterselie overheen. Wil je de soep lekker gevuld maken, doe er dan wat ham reepjes bij en een gekookt eitje die je 2x door de eiersnijder hebt gehaald (zodat je reepjes krijgt).

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.