Aspergesalade met scampi’s
Ingrediënten
24 stuks scampi’s (gepeld)
12 witte asperges
1 zakje veldsla
1 rode ui
Sinaasappelsap (van 1 sinaasappel)
1 eetlepel honing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel ciderazijn
Cayennepeper
Peper
Zout
Bereidingswijze
Schil de asperges en snij het harde uiteinde af. Snij ze in hapklare stukken en blancheer ze 6 à 8 minuten in licht gezouten komend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Maak de veldsla schoon. Pel de ui en snij deze in dunnen ringen.
Bak de scampi’s kort aan beide kanten in een pan met olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
Smelt de boter, laat even afkoelen en klop er het sinaasappelsap, de honing en de azijn door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de veldsla, scampi’s, ui en asperges over de borden en serveer de salade met de lauwe dressing.
Heerlijk met een stukje boerenbrood.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons