Asperges op een toastje met ricotta
Ingrediënten
12 witte asperges
50 gram boter
Bruin brood
Vloeibare boter
250 gram ricotta
2 eetl. gesneden bieslook
2 eetl. gesneden platte peterselie
1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
1 eetl citroensap
Zout en peper
300 gram tuinbonen (diepvries)
Olijfolie
Bereidingswijze
Schil de asperges en snijd ze in de lengte door. Snijd iedere helft door. Doe alles in een zak met de boter en gaar 20 minuten op 85 °C. Haal de asperges uit de zak en grill ze op de snijkant kort in een hete grillpan
Steek uit de sneden bruin brood 12 rondjes. Bak ze rondom bruin in de boter. Meng de riccota, de bieslook, de peterselie, de Parmezaanse kaas en het citroensap door elkaar. Proef en voeg er nog naar smaak wat zout en peper aan toe. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Besmeer de toast met de riccota crème. Verdeel de asperges en de tuinbonen hierover. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Wat is jouw beste aspergerecept?
Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.
mail ons