Asperges op een toastje met ricotta

Hapje / Voorgerecht 12 stuks / 6 personen

Ingrediënten

12 witte asperges

50 gram boter

Bruin brood

Vloeibare boter

250 gram ricotta

2 eetl. gesneden bieslook

2 eetl. gesneden platte peterselie

1 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

1 eetl citroensap

Zout en peper

300 gram tuinbonen (diepvries)

Olijfolie

Asperges op een toastje met ricotta

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd ze in de lengte door. Snijd iedere helft door. Doe alles in een zak met de boter en gaar 20 minuten op 85 °C. Haal de asperges uit de zak en grill ze op de snijkant kort in een hete grillpan

 

Steek uit de sneden bruin brood 12 rondjes. Bak ze rondom bruin in de boter. Meng de riccota, de bieslook, de peterselie, de Parmezaanse kaas en het citroensap door elkaar. Proef en voeg er nog naar smaak wat zout en peper aan toe. Blancheer de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Besmeer de toast met de riccota crème. Verdeel de asperges en de tuinbonen hierover. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.

bekijk alle recepten

Wat is jouw beste aspergerecept?

Wij zouden het recept graag met foto ontvangen. Mail ons op info@aspergesbreda.nl Je maakt dan kans dat we jouw recept met je naam en de foto van het recept op deze website plaatsen.

mail ons

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.