Afgelopen zaterdag hebben we onze laatste klanten mogen ontvangen. De deuren van onze winkel zijn voor dit aspergeseizoen nu gesloten. Voor ons is het zaak de winkel zo snel als mogelijk op te ruimen en klaar te maken voor het witlof seizoen. 

Ook zijn we druk met ons andere bedrijf “Koel-Vrieshuis De Rith”. Waarschijnlijk heeft u de afgelopen maanden heel wat bouwverkeer en kranen achter onze winkel zien staan. We zijn nl. druk bezig met het bouwen van een nieuwe koel-vriesloods. Niet ter vervanging, maar om het oppervlak te vergroten en nog meer klanten tevreden te stellen met alle nieuwe mogelijkheden en technieken van koelen en vriezen.

 

We zitten dus zeker niet stil, maar hebben na zoveel maanden 7 dagen per week gewerkt te hebben, wel even zin om onze rust te pakken en de batterij weer op te laden.  

Dat geldt natuurlijk ook voor al onze medewerkers. Ook voor hen was het een vreemd jaar. Ondanks dat heeft iedereen zijn schouders er onder gezet en de handen flink uit de mouwen gestoken. We zijn dan ook super trots en blij met ons team. Zonder hen zouden we jullie niet aan lekkere asperges kunnen helpen. Een diepe buiging dus!

 

Ook een chapeau voor jullie als klant. Ook jullie hebben soms wat langer in de rij moeten staan om het “Witte Goud” te bemachtigen. We zijn jullie dan ook dankbaar voor jullie geduld en begrip en hopen jullie volgend jaar weer in onze winkel te mogen verwelkomen.

 

En er komt nog veel nieuws …

 

Tijdens de afgelopen maanden, heb je mogelijk wel eens wat andere mensen rond zien lopen. Zij waren druk bezig met het schrijven van teksten en het fotograferen van de winkel en het land. We zijn nl. een nieuwe website aan het voorbereiden, zodat je vanaf volgend seizoen ons makkelijker kunt vinden. Ook komen er nieuwe recepten op te staan en gaan we je via een blog informeren over alle laatste activiteiten bij Asperges van de Rith.

 

Wat gebeurt er nu op onze aspergevelden?

 

We zijn gestopt met het steken van asperges. De aspergeplanten schieten nu door en je ziet nu echt een groene plant boven de grond uitkomen. Dat is goed. De plant kan nu zijn rust nemen en zich klaar maken en aansterken voor het volgende aspergeseizoen. Ook het onkruid blijft gedurende deze zomer komen. Bij Asperges van de Rith bestrijden wij dit door middel van zgn. mechanische onkruidbestrijding. Zeker in de paden is deze manier heel goed toepasbaar. Op de ruggen wordt het moeilijk, maar wij zijn van mening de chemische onkruidbestrijding zo veel als mogelijk te beperken. Het is nl. veel beter voor ons grondwater en het bodemleven als je het op een mechanische manier bestrijdt.

 

Hoe verwerk je ingevroren asperges?

 

Heb je ook heerlijke asperges in je vriezer liggen en wil je ze gaan eten. Kook ze dan direct uit de vriezer tot ze gaar zijn. De bereidingstijd kan ca 15 minuten of langer duren. Je kunt de asperges maximaal 6 maanden in de vriezer bewaren. Dat houdt in dat je tijdens de Kerst nog van een overheerlijke asperge maaltijd of van een aspergesoep kunt gaan genieten.

 

Volg ons 

 

Via Facebook en Instagram kun je alle zaken rondom Asperges van de Rith blijven volgen. Je hoeft hiervoor alleen onze volger te worden. Ook zullen we je met een nieuwsbrief op de hoogte brengen van de eerste steek dag van volgend jaar en ook van de opening van onze winkel. 

 

Medio maart 2021 volgt de eerstvolgende nieuwsbrief. Heb je nu al iets te vragen dan zijn we natuurlijk altijd bereikbaar.

 

Nogmaals dank voor jullie vertrouwen in ons. Door jullie klandizie, leuke reacties en gezellige praatjes was het ieder dag weer een feestje om te mogen werken.  

 

 

Tot volgend jaar

 

Familie van Aart en medewerkers


3 juli 2020

bekijk alle berichten
Het aspergeseizoen is helaas voorbij!

7 dagen open
tijdens het aspergeseizoen

Gratis
parkeren

voor de deur

Pinnen
kan bij ons in
de winkel

Asperge
cadeaupakketten

stellen wij samen
Winkel

Winkel

Wij hebben gedurende het aspergeseizoen een boerderijwinkel waar naast asperges en onze eigengemaakte aspergesoep ook allerlei heerlijke andere producten worden verkocht zoals krieltjes, eieren, ham, zalm, sauzen, roomboter, witte wijn en aspergebieren.